Optimize GeoData

Optimize GeoData

Optimize GeoDATA, eenvoudig BAG, BGT en de Kadastrale kaart informatie van PDOK in je DGN.

Met Optimize GeoData kun je objectgerichte data, zoals BAG, BGT, Kadastrale info en Top10 eenvoudig in je MicroStation tekening importeren.

Wat is Optimize Geodata

Wat kun je met Optimize GeoData

Met Optimize GeoData kun je objectgerichte data, zoals BAG, BGT, Kadastrale kaart data en Top10nl data eenvoudig in je MicroStation tekening importeren.

Output Optimize GeoData

Met deze tool voor MicroStation wordt actuele data opgehaald bij 4 verschillende databronnen: (BAG) Basisregistratie Adressen en Gebouwen, BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie), Kadastrale kaart en de Top10nl.

Vervolgens wordt deze opgehaalde data opgeslagen in een MicroStation tekening.

Download brochure

Download demo

Bespaar tijd en vraag direct aan

Download demo

" class="button ">#

BAG & Kadaster WFS Data

Optimize GeoDATA werkt met WFS data. De data van BAG en van de Kadastrale kaart worden rechtstreeks uit de PDOK webservices gehaald en vertaald naar MicroStation elementen in de designfile.

De data komt op aparte lagen te staan en kan daardoor gemakkelijk aan of uit worden gezet. De laagnaam geeft informatie over de objecten.

Met een aparte knop kan BAG Pand informatie opgevraagd worden. Deze knop geeft informatie over het pand zelf, de hierbij behorende verblijfsobjecten en de percelen waar het pand op staat. Tevens wordt met een arcering het pand en het perceel gekenmerkt. Ook deze informatie wordt rechtstreeks opgehaald van PDOK.

BGT WFS Data

Data van BGT en Top10nl worden op een iets andere manier verwerkt. PDOK kent geen WFS webservices voor de BGT en de Top10nl, maar levert deze data aan in de vorm van Zip files. De Zip files kunnen vervolgens in Optimize GeoData weer verwerkt worden tot vector data, gelijk als de BAG- en de Kadastrale data.

Voor de BGT kan echter ook gebruik gemaakt worden van een abonnementenservice waarin de BGT als WFS webservice beschikbaar wordt gesteld. Als van deze service gebruik gemaakt wordt, wordt de BGT op dezelfde manier als BAG en de Kadastrale kaart opgehaald en omgezet naar MicroStation elementen. Ook hier zorgt de laagnaam weer voor de informatie over de objecten. De server bouwt de WFS periodiek op vanuit de NLExtract.


Reference - losse kaartbladen

Naast het ophalen en plaatsen van actuele data in de design file, kunnen ook losse kaartbladen van een bepaald gebied gegenereerd worden. De kaartbladen kunnen zowel BGT-, BAG-, Kadastrale - als Top10nl data bevatten en kunnen gebruikt worden als referentie files.

Ieder kaartblad is daarbij een afzonderlijke design file, waarbij de juiste kaartbladen vanuit Optimize GeoDATA met een simpele muisklik gekoppeld of ontkoppeld kunnen worden.

Eenvoud actueel zonder bentley map

Groot voordeel van Optimize GeoDATA is de eenvoud van de applicatie voor de gebruiker: met een simpele muisklik in een view of via een fence kunnen actuele objecten van BAG, BGT, de Kadastrale kaart of de Top10nl binnengehaald worden, zonder gebruik te hoeven maken van GIS applicaties als bijvoorbeeld Bentley Map.

Daarnaast is er een krachtige adreszoeker ingebouwd die de gebruiker snel naar de gewenste locatie in de designfile brengt en kan via informatie button actuele informatie van BAG verblijfsobjecten opgevraagd worden.

Bovendien beperkt GeoDATA zich niet alleen tot data van de eigen gemeente, maar ook de data van andere bronhouders (waterschappen, provincie, RWS, Prorail enz) zijn direct beschikbaar. Er hoeft dus niet meer gewacht te worden tot alle verschillende bronhouders hun data beschikbaar stellen.

Ook voorkomt Optimize GeoDATA het gebruik van verouderde ondergronden die ‘toevallig nog op de plank lagen’, met Optimize GeoDATA ben je net zo actueel als de rest van Nederland.

Optimize GeoDATA kan in principe iedere WFS inlezen en beschikbaar maken als vector informatie in de DGN. In de nabije toekomst zullen meer functionaliteiten aan Optimze GeoDATA toegevoegd gaan worden. Zo zal onder andere Optimize KLICcad voor Klic meldingen als een van de eerste applicaties toegevoegd gaan worden, maar ook koppelingen met databases en eigen WFS services behoren tot de mogelijkheden.

Alles in 1 werkomgeving - probeer direct!

Download demo

" class="button ">#

Wat kost het?

Wat bespaart het ons?

Voordelen Organize GeoDATA
  • Snel en eenvoudig data importeren waardoor je werkproces efficiënter wordt
  • Bespaar tijd en daarmee kosten
  • Altijd de juiste en meest actuele geo data beschikbaar
Voordelen Optimize GeoDATA
  • Actuele geodata en topo beschikbaar
  • Alles in één MicroStation werkomgeving
  • Gebruik van dialogbox of key-ins

Ik ben nog niet helemaal overtuigd, ga met mij in gesprek!

Neem contact met mij op